Hvad er Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA)?

 

 

Hvad kommer det mig ved?

 

Ikke bare er Danmark iblandt de 22 af EU's medlemslande der den 26 januar 2012 i Tokyo valgte i alt ubermærkethed at tilskrive sig ACTA, men i sidste uge kom det frem, at Danmark er den førende fortaler for dette hemmelighedskræmmeri.

 

I Polen demonstreres der i skrivende stund - fredag den 27 januar 2012 kl. 13:39 - i mindst 31 større Polske byer imod Polens rolle i affæren:

 

Krakow, Wroclaw, Lodz, Warszawa, Szczecin, Zamosc, Andrychow, Rybnik, Gorzow Wielkopolski, Torun, Rzeszow, Czestochowa, Trojmiasto, Zielona Gora, Koszalin, Katowice, Olsztyn, Bialystok, Bydgoszcz, Kielce, Sosnowiec, Tomaszow Mazowiecki, Grudziadz, Jastrzebie-Zdroj, Ostroleka, Tarnow, Nowy Sacz, Elblag, Wloclawek, Slupsk og Bielsko-Biala.

 

 

Demnstration i Danmark den 4 februar 2012 foran Christiansborg.

 

Mere information kan findes på Facebook. Vi opfordrer til at du informerer din familie og venner og beder dem møde op. Der vil samtidig finde en ligenende demonstration sted i Stockholm.

 

Den bredere sammenhæng.

 

Det er svært ikke at se de hemmeligholdte - eller i hvert fald uhyggeligt diskrete - forhanlinger om ACTA mellem ikke mindre end 39 lande over en tre-årig periode, som endnu et led i et bredere forsøg på en global magtovertagelse, der også involverer:

 

 

Hvad kan jeg gøre ved det?

 

Eftersom Danmark allerede - uden nogen forudgående offentlig debat - har tilsluttet sig ACTA, omend aftalen stadig skal ratificeres nationalt, er der tre datoer hvor vi har en mulighed for endnu at modsætte os implementationen af denne censurtraktat:

 

 

Kontakt din MEP.

 

Læs mere om hvorfor her. I første omgang må der lægges pres på Danmarks MEP'er for at få dem til at stemme imod ACTA. Her er deres kontaktinformationer. Kontakt gerne mere end en, og helst dem alle:

 

 

Kilde: http://acta.bitbureauet.dk/

 

Deltag i debatten og den globale underskriftindsamling mod vedtagelsen af ACTA.

 

Tving den danske presse til at informere befolkningen.

 

På trods af gentagne formelle klager[1] over mangelen på officiel mediedækning af disse kritiske begivenheder, har nuværende kun Ekstra Bladet en enkelt artikel om ACTA.

 

Vi opfordrer til at man kontakter de danske medier og høfligt spørger dem, hvorfor de ikke synes vi må få at vide hvad der sker i Polen og - mere nærværende - hvad Danmarks fulde rolle har været og er i forhandlingnerne om ACTA.

 

Til formålet kan man kan benytte de følgende e-mail adresser[2]:

 

 

Informer venner og familie.

 

Alle der bruger internettet fortjener fuld forståelse for de mulige konsekveser af de beslutninger der bliver truffet i deres navn. Skal vi indføre et totalitært overvågningssamfund, så lade os i det mindste gøre det med åbne øjne.

 

Du kan også:

 

 

Den endelige lovtekst til ACTA kan downloades her [PDF].

 

Noter

 

[1] F.eks. fra brugere af Reddit's r/Denmark community her og her.

[2] Samlet af brugeren abraxas på Reddit her.